Oct 31, 2016, 11:08 AM

Сутрешни навици 

  Poetry
774 3 3

Завивките ти ще изстинат –

и аз със тях,

ще ме търсиш в памучно мекото

на чаршафите, разпилени в

море от самота, а будилникът

ще ти припомни, че закъсняваш,

но сякаш отдавна знаеш за това.

 

Кафето ти ще изстине –

и аз със него,

ще ме отпиваш бавно, предпазливо

в тъмно синьото на утринта,

животворна глътка – начало на деня,

горчиво се пропивам в черното,

утаена на дъното на чашата,

а ти се бориш с времето,

упорито чукащо на твоята врата.

 

Цигарата ти ще изгасне –

и аз със нея,

ще ме вдишаш, като по навик,

седнал на балкона, загледан в 

немирно разпилените есенни листа.

В дима ще ме потърсиш, но май ще

си остана въображаема игра. 

Пепелникът е пълен с угасености, а

сутрините ти са все така.

- - - - -

превърнал си ме в навик,

затова почна да ти липсва топлина.

© Недописана All rights reserved.

https://www.youtube.com/watch?v=QTmegoYy_B0

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??