Jun 17, 2023, 5:40 PM

Светлината 

  Poetry
185 0 1

Светлината разля се

бяла и чиста...

и ме дръпна внезапно

от тъмни недра,

като песен гальовна,

като глътка от бистър

поток, върнал ми бодростта.

 

След това призова ме

да повярвам във нея,

като единствена мисъл

за чудо желано...

Да молитствам без думи,

само с душата,

а сърцето да бъде

дом за всяко начало.

 

Знам, в незнайна тъма,

ще бъда спасена

през бездни житейски

сломили духа.

Светлината е свързана

завинаги с мене...

посочила пътя

с будни очи за света

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нека има светлина 🙂
Random works
: ??:??