Aug 15, 2009, 5:36 PM

Светът е помъдрял, но нелогичен 

  Poetry » Love
724 0 4

Светът е помъдрял, но нелогичен.

Намери ли сама любов такава,

която обич светла да ти дава

и още много, много топлота?

 

Не виждаш ли, че разумът не стига

днес любовта до святост да въздига:

животът е безпаметна следа!

И колко е греховна и ранима

 

разкаялата се за праведност съдба!

Разпятие ли иска тя през зимата,

или напролет дави се в сълза?

Какво ли друго може тя сега...

 

Не искам даже капчица пощада,

а само – да ни срещне песента!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??