Jan 27, 2011, 12:01 PM

Светът е за радост 

  Poetry
818 0 2

СВЕТЪТ Е ЗА РАДОСТ, ЛЮБОВ И ДОБРО

 

Какво са на птиците песните знойни,

цветята в момински градини упойни?

През майските нощи - красива луна,

обляла земята с любов, светлина?

 

Какво са звездите в небесния свод?

Сияйното слънце по своя възход,

което неспирно светлее и грее

и вятърът дето в полето лудее?

 

Какво е през зимата белият сняг,

през лятото ширнал се морският бряг?

Напролет земята с набъбнала гръд

и клони прекършил наесен плодът?

 

Какво са игрите ни детски, лудешки,

наесен дърветата с пъстрите дрешки?

Със меден глас школско звънче да звъни

и детския кошер от смях да жужи?

 

Какво са на селото стрини и лели,

в полето през утрото ранно поели?

Какво са и бабите с детски колички?

Работните хора, забързани всички?

 

Какво е светът неизброден, голям,

когато в живота си винаги сам?

Светът е за радост, любов и добро -

нашепва ми моето вярно перо.

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??