Feb 8, 2012, 10:41 PM

Свиждане с морето 

  Poetry » Other
555 0 11

Сухоземен съм, знам. Но морето във мене
е копнеж тюркоазен,
и реките ми – тънки и гъвкави вени,
към брега му полазват.

Някой ден с тихи стъпки ще стигна до кея.
Там, сред гларусов крясък,
ако не моят път – моят взор ще се слее
със зеления блясък.

Вечер - лампа миньорска -луната ще свети,
и вълни ще прииждат
все към мен - сухоземния пленник. Морето
ще ми дойде на свиждане.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??