Толкова дълго мечтах.И в мечтите си
тебе видях! Докоснах със шепи морето.
Като птица политнах в небето.
Образа бавно рисуваш. Върху пясъка
на тази родина. И чакаш... чакаш
напразно любима!
Вятърът бавно отнася, всяка черта на
лицето чезне в пустиня,
а ти рисуваш... рисуваш богиня!
При теб днес не пристигна, а не веднъж
моли се на Бог и стига ти това, че ще я има.
Но може би в друг живот?...
Бял воал покрива забулени тайни.
Оковани грехове.
Тя е там! Отново в мислите ти идва.
Няма образ и лице,
а след това бавно си отива
и иска мир между различни светове.
И вятърът разпръсна мечтите ти.
Остави те сам край пустинята,
а ти търсиш... търсиш любимата!
Морета. Океани. Държави.
Колко голям е целият свят.
В който срещат се хората и разделят се пак!...
© Благослава Георгиева All rights reserved.