Mar 10, 2023, 8:35 AM

Свят за Братя 

  Poetry
145 1 2

СВЯТ ЗА БРАТЯ

 

... понякога забравям, че живея два века вече в този скапан свят,

и просто нямам никаква идея защо Човекът спря да ми е брат? –

защо се нерви и защо се дразни, когато му река, че е сгрешил,

като че ли съм тъпият поразник, какъвто никога не съм и бил,

защо ме гледа – сякаш съм животно, което ще го одере след миг,

 

а аз си го обичам тъй самотно! – до ужас, песен, стон, сълза и вик,

как искам с Обич да си го прегърна и да му кажа: – Братко, не плачи! –

в света навред властта е некадърна да вдъхне Радост! – в нашите очи.

И аз – нарамил пътната тояга, към теб да мина с Обич този свят.

Да те посрещна тази нощ на прага – един, изгубен в Нищото, твой брат.

 

9 март 2023 г.

гр. Варна, 18, 30 ч .

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "в света навред властта е некадърна да вдъхне Радост! – в нашите очи."

    Да!
  • Такъв е светът, Валюше, защото егото е страшно нещо.

    а аз си го обичам тъй самотно! – до ужас, песен, стон, сълза и вик,
Random works
: ??:??