Feb 7, 2008, 10:02 AM

Съдия 

  Poetry » Other
872 0 4
 

СЪДИЯ

 

Искам мандат да бъда съдия.

Искам мандат за минута поне.

В тази минута аз ще реша

всичко, което народа гризе.

 

Бих изхвърлил зад борда всеки монарх

самозван и със власт дяволита.

Вяра бих вдъхнал на всеки човек!

Всяка лъжа - ще бъде разкрита.

 

Кой ще гласува за моя мандат?

Аз по съвест бих съдил до края!

Урните празни, никакъв глас.

Има ли хора, вече не зная?!

 

Няма усмивки, а тъжни лица

бързат в посоки различни.

Много съдии с маски добри -

няма правда в лицата безлични.

 

Никой не дава своя мандат.

Всички стискат здраво юздите.

Аз пък искам да бъда съдия,

за да не губят надежда, надежда добрите.

 

Тези, които за залъка хляб

се прекършват в разцвета на дните,

ако знаят, че искам да бъда съдия,

ще гласуват с надежда в душите.

 

Що ли ми трябва този мандат,

имам  ли сила да съдя лъжците?

Господ е съдник на тази земя!

Идва ден и наказва злините...

 

.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??