Сълза
Сред хаоса на този свят голям,
след хиляди илюзии, миражи
ти пак ще ме потърсиш, знам.
Ще искаш много да ми кажеш.
Измръзнал сред измамна топлина
ще търсиш мойте длани да те сгреят.
Веднъж изгубил моята душа
след нея всичко друго ще бледнее!
Ще търсиш мойта детска чистота.
Наивността ми ще потърсиш даже!
Ще ровиш с шепи в пепелта
за моята любов, като прокажен.
Ще се разминем в многоцветната тълпа,
но не за първи път ще ме изгубиш.
И мъничка, несдържана сълза
ще ти напомни, че не ме долюби!
Янка Манева
© Янка Манева All rights reserved.
От утре ще се вглеждам в женските очи и ако намеря "...мъничка, несдържана сълза" .... Така де, да знам какво имам да довършвам!
Поздравления още веднъж!