Сълза
"Той - целият ми живот
беше една сълза"
Петко Братинов
Колко много нежност
и копнеж, и безвремие
е събрала сълзата...
От болка, от докосване,
от грях. И от обич.
Сто взривени слънца
от една сълза.
Светлина, много светлина
пари в тишината,
капчица смирение.
Една сълза-любов събрала.
И топлина. Усещане. И шепот.
Стих. Мистерия.
Сълза... В нощта...
Ванко Николов (Starkmaster)
© Ванко Николов All rights reserved.