Sep 7, 2013, 7:51 PM

Сълза 

  Poetry » Love
746 0 12

Защо не мога от очи да те опазя,
мъжете сеят погледи във теб.
Опитвам в ревността си да не мразя -
 жената си избира с кой да е...

Не мога да те заведа в Париж на уикенд,
да разтуптим за час Шанз-Елизе;
ти, с хубостта си - виното ми руйно,
аз - уловил мечтата за ръце...

Не съм ти подарил все още пръстен,
но те прегръщам с него всеки миг,
душата мъжка с нежност е покръстил –
ръката ти е вече мой съдник...

И щом на рамото ми ти притихнеш,
и споделиме тръпка топлина,
в очите ти добри аз ще усмихна
една обична пареща сълза...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??