Jul 13, 2013, 7:39 PM

Сълза от утре 

  Poetry
827 0 0

Чуй! - сълза от утре;
тя може да е страшна.
Ако я криеш вътре, 
и казваш: "Не е важна!"

Болката се крие, но кърви,
когато искаш да избягаш.
Чакаш, викаш - "Отболи!"
и бягството отлагаш.

Търпението казват, че е умно -
добродетел е да мълчиш.
Пишеш сляпо, ехото е тъмно
и неравните редове броиш.

А утрето все се бави - 
миналото не иска да утихне.
Но последният ще се избави
на него Бог ще се усмихне!

© Нели Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??