Mar 10, 2007, 10:13 AM

Сълза вдовишка блика в страх 

  Poetry
643 0 3

 

Ти виждал ли си как вдовица

с жаден взор света обгръща

и как в нейната сълзица

съдбата й се преобръща?

Не си ли? Как тогаз изцяло

проблеми можеш да обсъждаш,

да стигаш до любовно цяло

или глупака да осъждаш?

В таз сълзица сянка черна

я кара често да въздъхва,

чертае й съдба неверна

и ужас в душата вдъхва.

Сълза вдовишка блика в страх,

а той е тежко покривало -

всичко туй изцяло аз разбарх

чрез чувството, ментал създало…

Но ти кажи каква утеха

вдовицата да има в живот,

в който любовта отнеха

за спорен, някакъв имот?!

- Но тя живота си залага,

за да отхвърли чувства мними,

за да бъде мила, драга

сред хора, станали любими.

© Валери Рибаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??