Виждам усмихнатото ти лице,
но истинско ли е то?
Дали това е смях, или може би
начин да прикриеш сълзите си?
И само чакаш мига да бъдеш пак сама,
да отвориш портите към душата си
така, че всичките сълзи да излеят от нея.
Сълзи от радост, тъга, болка -
чувства много и най-различни.
Всички до едно красиви и уникални,
изразени в кристални, ефирни сълзи.
И затова те трябва да са скрити,
това е най-голямата ти тайна.
И единствено, когато си скрита от света,
те ще се появяват, напомняйки,
че там вътре, зад фалшивата усмивка
и безгрижния ти свят, се крие
стъклено сърце, обградено от сълзи,
пазещи душата крехка от света навън.
И в тези сълзи, и в това сърце
се крие истинското ти лице,
Онова, което никой не познава,
защото никой не може да съзре
сълзите на душата ти.
© Диляна Неделчева All rights reserved.
защото имам слабост към него и към
малките поетични импресии като тази.
Красиво пишеш, с обич.