Нощите наказват ме,
съзнанието галопира,
докъде се разпростира
капана на суетата?
Заспах, докато със твоя глас
усоя разни думи ми говори
и сънувах, че съм с теб,
вдигнах света на ръце.
Събудих се и за миг
още живеех в съня си.
Миг = цял живот.
© Филип Филипов All rights reserved.