Sep 2, 2011, 2:20 PM

Сън ли?! 

  Poetry » Love
835 0 14

 

Какво за мен е твоят нежен сън?!

Какво си ти във късната ми есен?!

Виелица, засвирила отвън,

а до оджака - щурчовата песен...

 

Какво за мен е твоят нежен сън?!

Мъглите са притиснали полето,

а аз приготвям оня церов пън

за сбъдване... В очите на детето...

 

Какво за мен е нежния ти сън?!

Звездата на елхата е една...

Елени тичат... и камбанен звън...

Снежинки - думи стапят се в нощта...

 

Какво за мен... Не искам да сънувам,

а да сме нейде в дивите ни степи!

А ако почна, Обич, да бълнувам,

в съня си, твойто име да прошепна...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??