"Сън с дъждовен край"
Ти ще бъдеш щастлива, когато
самодивски огън в теб запламти...
Ти ще бъдеш от мен нарисувана в злато,
когато жаравата под теб ще гори!
Ти ще бъдеш и огън, и дим -
онази въздишка стаена, която
ни прави човеци, когато простим -
болка невъзможно с друг споделена.
Ти ще бъдеш спокойна и красива, когато
ранена птица при теб отдалеч долети...
Ти ще бъдеш пречупено цвете полято -
полято с много и чисти сълзи.
Ти ще бъдеш цялата в бяло -
разцъфнала пролетно от глава до пети!
Ти ще бъдеш песента на щурчето запяло,
а жаравата под теб ще гори и гори...
Ще гори в теб до дъха ти последен,
нищо, че ще пари, боли и кърви...
На сърцето опит пореден -
истина скрита между две прости лъжи.
Ти ще танцуваш върху жарава -
боса, виновна, с разголена гръд,
а аз ще те чакам там, където слънцето изгрява
и с рози ще постеля твоя път...
Това ми разказа насън един непознат мъж!
Събудих се - по прозореца се стичаха
само безмълвни капчици дъжд...
Дъжд... Непознат -
грабеха от душата ми...
и оставяха само...
тръпки тревожни и порочен хлад.
21-ви декември 2012
© Елора All rights reserved.