Возим се двамата по маршрутната линия –
там, в полите на Витоша.
Леки усмивки тайно озаряват лицата ни,
а мисли за милувки завладяват сърцата ни.
Пламъкът бързо обхвана телата ни,
грехът бавно навлезе в душите ни
там, на отбивка край незнайния мост,
се отдаваме в танца, почти до забрава.
Протягаш към мен трепереща длан,
докосваш косите ми и обгръщаш ханша ми.
Радиото в колата свири някаква песен
и бавно се понасяме във ритъма весел.
Питаш за името ми и аз ти го казвам;
прошепваш в ухото ми как ме желаеш.
Взора обръщаш към заснежените върхове,
а после погледа сваляш и търсиш ми устните...
В този момент аз се събуждам –
отново заспала след нощната смяна.
Виждам, че сме и далече от Витоша,
а аз почти да си изпусна и спирката.
Ставам забързано и ти казвам да спреш –
спирачки натискаш, аз продължавам напред.
Сън ще останеш и блян ми бъди,
а аз ще си ида, и ти си ходи!!
© Нели All rights reserved.