Jul 25, 2023, 3:31 PM

Сън в смъртта 

  Poetry » Phylosophy
334 2 2

Когато мечтите превърнат се в кошмари,
знам, че не помага нищо абсолютно.

А когато сбъднат се наяве,

странното е, че чувствам се уютно.

 

Главата ми се пълни - странни мисли

са обзели моето съзнание.

Започва да ме съмнява всичко,

но потъвам в ново съзерцание.

 

Странна е и философията ми за живота -

че няма на какво да се зарадваш,
когато се замислиш твърде много

за всичко онова, което нямаш.

 

Нямам сили да се боря занапред.

Сърцето ми на части е сега.

И щом се сетя аз за теб,

ме приспива сън в смъртта.

 

© Ангела Топалова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??