May 19, 2009, 6:57 AM

Сънища 

  Poetry » Other
732 0 19

 

      Сънища

 

Ще прошепне от нейде щурчето

онзи забравен сонет за деца,

дето скитали слети в полето,

и събрали двете сърца.

 

Явно сън е била тяхната среща -

нужен за тази мокра сълза,

а камбаната там - високо, отсреща

плаши нежната малка бреза?

 

Но защо попресипнал звънецът

трепери под нечия длан?

Две очи златно-зелени целуват

страховете под пухкав юрган.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??