Oct 18, 2013, 10:26 AM  

Сънища 

  Poetry
759 2 5

        Този текст за песен е написан изцяло по и за  музикалната композиция „Сънища”, чийто автор е музикантът с потрeбителско име antoan1antoan (Антоан Антонов). 

        Давам пълни права на Антоан да използва този мой текст за създаване на песен, ако желае.

 

                    Бостан Бостанджиев

 

 

Нощ прегръща планината.

В нежна пелена мъглата

я обгръща и целува...

Сякаш от нощта ревнува.

 

Месец ясен не изгрява,

а небето се снишава –

то, е гневен звън...

 

На дърветата листата

като крясък в тишината,

уж нашепват – а се чуват

как кълнат и пророкуват...

 

Издалеко, издалеко

им отвръща сънно ехо –

то с ехидност, неприкрито

репликира ги сърдито.

 

С дубъл тон ги подиграва,

саркастично ги смразява –

то, е светъл стон...

 

Разпилява се реката

с грохот нейде по ждрелата...

Вълчи вой я проследява –

с тъжен зов я  укорява,

 

че надолу в долината,

ще се потопи в блатата –

там, е вечен плен...

 

Там, където злите сили

с духове и самовили,

с таласъми, с торбалани –

бродят вечно изтерзани.

 

Там, където под земята

са безсилни небесата

да спасяват заблудени

грешници – от бяс пленени...

 

Там, където...

Там, където

ангелите нямат вето –

там, е леден сън.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??