Nov 26, 2022, 8:30 AM

Сънувай своя сън безкрай блажен 

  Poetry » Love, Other
353 2 3

    Сънувай своя сън безкрай блажен

и не за сбогом с лятото красиво.

Не бива, нивга, да е натъжен

ликът ти, а да се усмихва живо.

 

Под сухите листа на есента

    сънувай своя сън безкрай блажен.

И даже да е хладна песента

на вятъра - бъди със чар свещен.

 

И утре да е ден в студ, заснежен,

в душата ти мечтата ще лелея.

    Сънувай своя сън безкрай блажен,

тъй както може да сънува фея.

 

Очите ти, зовящите, са в полет

с крила на ангел чудно устремен.

Към следващата нежнотворна пролет

    сънувай своя сън безкрай блажен.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??