Jan 6, 2017, 7:51 PM  

Сънят на чучулигата 

  Poetry » Love
787 0 4

Над бленувани облаци, сплели в небе

теменужени острови с вкус на дъги,

нарисувах очите ти с крехко перце,

и заплувах във ирис, роден от лъчи.

 

Под звезди претворявам те в бяла бреза,

на дланта ти си свивам гнездо от мечти.

Отлетях, но белязах те с волни крила –

да прелитат през време към слънчеви дни.

 

Ветровете се вричат, целуват ята

в необятно и люлячно, наше небе.

Сред градини от приказки пеем в роса

и се влюбваме, вплитайки в мрак цветове.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??