Sep 1, 2024, 1:07 PM

Сърца на птици 

  Poetry » Phylosophy
163 2 10

Крилатите са другата порода
и често неразбрани са. Уви.
А те летят дори когато ходят
и нищо по вода не им върви.

 

Усмивката е дрехата сияйна,
която сам животът им плете,
а любовта е скритата им тайна,
по-чиста от сърцето на дете.

 

Над пропастите вярата е мост и
надеждата не рядко ги теши,
а чудесата – слънчеви и прости
крилата са на техните души.

 

И не, че са съвсем неуязвими,
но крият вещо своята печал.
В съня на вятър, в шепичката рими.
Сърца на птици Господ им е дал.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

The work is a contestant:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??