Aug 26, 2022, 8:48 PM

Сърце 

  Poetry » Free verse
250 0 1

Това невинно сърце,

крехко и нежно като перце,

не познава то никакво зло,

лесно чупливо е като стъкло.

Но разбие ли се веднъж,

не можеш вече да му кажеш: 

" Бъди силно и се дръж!''

 

Дори някой ден да се оправи,

сторените му злини никога няма да забрави.

Болката в камък ще го превърне,

и със студенината си цял ще те обгърне.

 

Сърцето ти никога не наранявай,

за последствията не забравяй,

знай, че ако едно сърце от теб е наранено,

щастието и за теб е забранено.

 

© Венета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??