Dec 22, 2007, 11:01 AM

Сърцето е птиче гнездо сред Вселената 

  Poetry
1450 0 18
 

Сърцето е птиче гнездо сред Вселената,

стъкмено грижливо от върбови клони,

умело слепени и ловко оплетени,

сърцето е птиче гнездо сред звездите.

 

Сърцето е птиче гнездо сред Вселената,

поставено нежно сред други гнезда,

живеещи тайно на други дървета,

сред цвят и луна, и дъб, и липа...

 

Сърцето е птиче гнездо сред Вселената,

от дните жестоко замеряно често,

събаряно, тъпкано долу в прахта,

отново градено, макар и обречено.

 

Сърцето е птиче гнездо сред Вселената,

приветливо, чисто и вечно очакващо.

Дори и понякога странно разплетено,

сърцето е птиче гнездо сред звездите...

© Симеон Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??