Възстар мъдрец ми връчи
блестящ съвет от камък
и в мойте кости мъчни
запали черен пламък.
Над бЮрото и лИста
кошмара ме разяжда,
той каза ми: - Артиста...
с изкуството се ражда.
Аз паднах на колЕне,
пред свитъка опушен,
сълзи на тежко бреме,
от кладенец пресУшен.
Перото - бяла птица -
впи капчица магия
и мъничка искрица,
вля в вехтата хартия:
"Сърцето на твореца
от рани се изгражда,
в(ъв) болка без утеха
и безгранична жажда."
© Тихомир Тодоров All rights reserved.