Jul 15, 2015, 1:23 PM

Сърцето в мен 

  Poetry » Other
301 0 4

Ей, не спря за миг това сърце!

Поне за малко да почине...

Пипна ли го, Боже, със ръце,

дали със мен ще се размине?

Денонощно в мен тупти

и не признава дни и нощи.

В унеса си винаги шепти

за чакани любовни пощи.

Всяка радост то споделя с мен

и с мене мъката разделя.

И в студен или във топъл ден,

във делници или в неделя,

тялото поддържа във синхрон,

светът във мислите ми връща.

Със фалшив или пък с верен тон

шума във песен се превръща.

Знам обаче: някога ще спреш...

Светът ще губи своя смисъл.

И след него всичко ще умре

освен, което съм написал.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Младен, Василка, Белла и Йоана!
    Чувствам се приятно във вашата компания!
    Поздрав от мен и хубав ден!
  • „Денонощно в мен тупти/и не признава дни и нощи“ - ограниченията на времето се размиват, защото го има чувството Поздрави!
  • Да, така е! Поздрав!
  • Дай боже написаното да остане, Никола! От сърце ти го пожелавам.
Random works
: ??:??