Feb 2, 2009, 8:25 PM

Съветите на д-р Тоноф 

  Poetry » Humour
805 0 9

Перото си е гъдел (Надутият поет )

карикатура - Смешко

 

 

 

Съветите на д-р Тоноф

 

Както казах вече -

трябва да отслабна малко.

Написах стих хумористичен,

но неразбран останах, жалко.

 

Само добрия доктор Тоноф,

този отзивчив човек,

над проблема ми се той замисли

и ми предложи супер лек:

 

- От олиото ти ще се лишаваш,

хляба ще заместваш със картофи,

стомаха трябва да щадиш

и манджите съвсем да промениш!

 

Сладкото веднага забрави,

с алкохола раздели се със замах

и за твоите излишни килограми

ще настъпи, знай, тотален крах.

 

Но недей забравя ти да идеш,

при колега друг - специалист -

диета точна да предпише

и да даде рецептен лист.

 

Такъв съвет аз търсех тука,

от отговорен и добър човек,

а не всички да ми се присмивате

и стихове да ми изпращате за лек!

 

 

п.п. Благодаря на Смешко за предоставената карикатура!

© Валентин Добрев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??