Jun 1, 2013, 10:53 PM

Тайните болят 

  Poetry » Phylosophy
446 0 0

 

Едно видение, изпълнено с въпроси

и отговори, раждащи въпроси.

С верижки от причини и от следствия

завързана е  топката,  изложена

на  атмосферното налягане

и температурни разлики...

Втечнени газове,

преохладени течности и ветрове,

изпълнени с прелитащи  фотони.

Безбройни форми

на възприятия и на представи

от съзнанието.

С кого ни свързва тая частица ”съ”

след като всяко съзнание

 е толкова различно?

Океан без  вълни

е човекът безсловен.

Който  го осъзнае,

е скучен, но  и... велик.

Живеем във абсурден кафез

 от близки  хоризонти.

Отвъд тях е неизвестното.

Най-малко знаят,

които  мислят, че знаят.

Науката и религията

са сплавите на една камбана,

наречена Бог,

но кой сътвори самия Бог?!

През радиация и изригвания

пътуваме полуслепи

и едва виждаме връхче от истината.

Смелите раждат промяна,

а страхът я опложда.

Кои сме и какво сме

и защо сме се появили?!

Ще научи ли тая форма,

движеща се на два израстъка,

някога цялата истина?!

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??