Известно е, че Любовта е сляпа.
Че я е ослепила Лудостта.
И боговете са ѝ отредили
да бъде тя водач на Любовта!
И всеки,
който следва любовта си,
го чакат най-ужасни перипетии!
Така е, като луди водят слепи!
А аз съм луд.
Навярно затова,
мен пък водачка ми е Любовта.
По коленете и по лактите ми –
рани.
Сърцето и душата ми –
издрани.
Дълбоки кладенци са ми очите –
на недоспал и сомнамбул приличам!
И все неподходящите обичам!
Но нека никой
да не ми се чуди –
така е, като слепи водят луди!
© Ангел Чортов All rights reserved.