Jul 11, 2006, 8:13 PM

Така обичам да те гледам небе 

  Poetry
799 0 10

Така обичам да те гледам,
теб мое ширнало небе,
да милвам с поглед синевата,
да плувам над дъгата.
Да съзерцавам във захлас
преливащите твои вопли
и в радостта ти розова и чиста
от възторг, като дете притихвам!
Очите ми за теб за жадни,
душата ми за теб е гладна,
за твоята необятна синева
премережена и нежна.
Във теб небе  виждам свобода,
мечтана, истинска, неустоима.
Нявярно затова понякога така
очи към теб извръщам и в съня... 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??