Dec 27, 2017, 7:18 PM

Така си е 

  Poetry
241 0 1

За принцеси да пиша,

трябва да ги измислям.

Сам такива не зная,

нямам аз синя кръв.

И белее ми листа,

аз дълбоко блуждая,

по-добре, че не мога

и че съм си такъв.

 

Пуша кофти цигари,

храня се безнадеждно,

пия силни кафета,

нямам даже кола.

Кашлям като замаян

и се нося небрежно,

пиша само куплети

и живея в мечта.

 

Като куче съм вързан

и пролайвам си даже,

и се крия от сянката -

тя е моят синджир.

Като риба се пържа

в сух живот ненамазан.

Вярвам в няколко души,

                      те са моят кумир.                            

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??