May 16, 2018, 9:00 AM

Танц - дуел 

  Poetry » Phylosophy, Other
347 3 3

Играя танц от сънища бленуван,

партнират си сърцето и душа.

Аз, този танц отдавна го сънувам –

тангото страстно на една съдба.

 

Сърцето смело в стъпките повежда

и в пирует душата завъртя.

Красиви, те и двете се оглеждат,

във силуета на една Луна.

 

Душата ми обаче не прощава,

надвива във последния акорд.

Тя на сърцето лесно се не дава,

да счупи иска тесния затвор.

 

И носят се душата и сърцето

във страстен танц – загубили предел.

А жертвата е тялото ми клето,

на този бляскав, но жесток дуел!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??