ТАНЦ ПОСЛЕДЕН
(Есенна картина)
Златото на лятото събрала,
идва горда есента,
шепнат разноцветни листи
с цвят, подобен на дъга.
Вятър преспи от листа събира
и разстила ги навред,
крачат по килим от злато
хора, птички, зверове...
Тъжна песен есента запява,
няма време за мечти.
Днес последен танц играят
падащи листенца кат сълзи.
© Катерина Пиринска All rights reserved.