Вече е есен.
Листата танцуват -
във валс и танго
те стъпки редуват.
Полюшват се плавно -
ефирни, красиви.
За тях е прощално,
но чувстват се живи.
Облечени цветно -
килим образуват,
а кралят е вятърът
и с него лудуват.
Снегът ще покрие -
листата ще топли.
С ръце ще обвие,
дори да са мокри.
© Ивелина Цветкова All rights reserved.