Jan 29, 2008, 8:32 PM

Танцът на огъня 

  Poetry
613 0 5
С фин нюанс на дързост - огънят танцува.
Пламъци - фрагменти, във общ портрет се сплитат,
плавно се завъртат, от щастие политат.
А вятърът умиращ със завист ги сънува.

Унесени от ритъм, пламъци танцуват,
прегърнали унило изтръпнал в ужас клон
и в бавната им песен звучи минорен тон -
те трепетните ласки на ситен дъжд бленуват.

Нощно упоени, рой искри танцуват,
открехвайки вратата към своя кобен край.
Във мен до кръв се вкопчват, че никой друг не знай.
(а в моя поглед гаснещ те свойта песен чуват) ...

© Петя Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??