Mar 28, 2008, 8:32 AM

Танцът на таралежа 

  Poetry
1024 0 22
 

- Дали си мислят, че танцувам?

 

Нарочно чукат тенекета

с претенции за мелодичност.

Или със камъни в ръцете

се мъчат да създават ритъм.

 

С уста отворени ме зяпат

как тръпна и след всеки удар

се свивам на кълбо в тревата,

очаквайки да стане чудо.

 

 А те си мислят, че танцувам.

 

В действителност ме изтезават.

Шумът отвътре ме разкъсва.

От всеки удар оглушавам

и капилярите се пръскат.

 

Кръвта избива през носа ми

и виждам всичко във червено.

Агонизирайки - изтръпвам

от смътен привкус на солено.

 

Така си мислят - че танцувам.

 

И в този безподобен хаос

една бодлива топка нерви

подскача в такт. Все пак играе,

умирайки от страх за нежност.

 

Танцуваше ли таралежът?...

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??