Jul 23, 2013, 9:39 PM

Таралежчето 

  Poetry » For kids
802 0 28

На баба Цвета внучето намери таралежче

там във градинката под розовия храст.

Такова мъничко, с коремче мехче,

детенцето го гледаше в захлас!

 

Ех, колко сладичко е, има си носленце,

ушичките му като на човек.

С бодлички остри, без вратленце

навярно ожадняло в този летен пек?!

 

Тогава внучето го взе в ръчичка,

погали го по влажната муцунка.

Наля му млечице във мъничка паничка

и по очичките го цунка, цунка!

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??