Nov 26, 2009, 5:42 PM

Тази сиво-зелена алея 

  Poetry » Other
371 0 5

Тази сиво-зелена алея
с тебеширени бели слънца,
еднорози, цветя и деца,
всяка нощ оживява. Над нея
нощем свети вълшебната птица
с изтъкани от огън пера,
тъжен клоун върти номера
нощем тук, а в тревата зеници
 на неканени гости блестят
и танцуват деца с еднорози
под гирлянд тебеширени рози.
 В полунощ, щом дълбоко заспят
всички малки деца, те танцуват
на алеята сиво-зелена,
а на другия ден вдъхновено
детски пръстчета пак ги рисуват.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??