Sep 21, 2011, 1:34 PM

Тежки думи 

  Poetry » Civilian
1788 0 3

Тежки думи

 

Казаха ми тежки думи,

но не отвърнах, замълчах,

че прави бяха, както други

били са прави преди тях!

 

Казаха ми да не искам

най-многото на този свят

и случките да не измислям,

със фактите да съм във крак!

 

И трябвало да не обичам

когото искам пак и пак,

защото само се закичам

с наградата за пръв глупак!

 

И мнението - самостойно,

за себе си с един етаж

да не издигам, а спокойно

да бъда член на екипаж!

 

И да не зная, нито питам

накъде плуваме сега,

и да живея с чужди ритъм,

и без излишно "Докога?"!

 

Ето тези тежки думи

ми казаха и замълчах,

че здрав бил разумът на други,

пък аз внезапно се разсмях!

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??