Ти "лека нощ" ми каза, мила,
но лека ли ще е нощта?
Щом двама ни е разделила,
навярно ще е тежка тя!
Пърси Биш Шели
"Лека нощ! - пожелавам ти мислено.
"Лека нощ! - пожелаваш на мен.
Но била ли е лека
наистина,
ще научим на другия ден.
Телефонът - приятел на влюбени,
все задъхано, нежно звъни.
И събира сърцата
изгубени,
"ало, ти ли си?" - някой шепти...
Телефонът на срещи ни кани и
честити ни рождените дни.
Съобщава ни чувства,
желания...
"Ало, ало! - припряно звъни.
© Славка Любенова All rights reserved.
"Телефонът - приятел на влюбени" да звъни за теб
все така нежно и задъхано, Славка. Желая ти го от сърце!