Oct 3, 2012, 3:04 PM

Теленце, кравичка и татко 

  Poetry » Humour
552 0 4

(из цикъла "Вицове в рими")

 

Дотолкова живота, мили хора,
побърка ме, че вече - без майтап -
научих се с животни да говоря.
И знаете ли, за фураж и шап

не си говори пустият добитък,
а за любов и изневери. Вчера
дочух теле на кравата да вика
(демек мучи): "Виж, мамо, аз намерих

логична връзка! Аз съм твое чедо,
а ти си мама, значи моят татко
бикът нали е!" Майката - говедо
софийско сиво - му отвърна кратко:

"Я да мълчиш, баща ти да не чуе!
Знай, волът е баща ти, а бикът
живее при комшийката. Тя муууу е
на него крава! Чу ли ме! И... шшшшът!"

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??