Jul 4, 2010, 10:42 AM

Теменужка 

  Poetry » Love
546 0 4

Струва ти се нелека задача
да разровиш треви избуяли,
изгорели от лятното слънце

и оплетени като халище
на Самодивска поляна.

Прецъфтели, стъблата
на жълти корени, още жилави,
не ти пускат ръката
да достигнеш до влажната пръст,
дето още са свежо зелени листата.

И учудваш се - колко малка,
а как се е свряла и спасила
измежду листата
във жегата бездиханна.

Вярвай ми, макар изгоряла
душата, още има за теб
теменужка уханна.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??