Jan 28, 2012, 12:28 PM

Тези дрехи днес ги мразя 

  Poetry
539 0 1

Тези  дрехи днес ги мразя,
те са толкова ненужни.
Същите са като вчера
и каквито ще са утре.

Като чуждите са също,
нали кроени са с калъп.
За какво са ни и дрехи,
не стига ли еднаква плът?

И произходът един е -
пръст, вода, мъничко ребро.
Поне ребро дели ни
уж на мъж и на жена.

Ще сгрешите със преценка,
че задушава ме това
от толкова еднаквост
да нямам мое си лице.

В същината си роптая
точно срещу слабостта
еднаквото си да признаем.
Колко човешко е това!

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??