Ти имаш дарба,
талант ли - не зная.
Хиляда ангела,
две хиляди демона
танцуват във нощна трева.
Голи и винаги прави -
"сиви като стомана".*
В дъно на кладенци,
разпъната между
черно
и бяло
Избрана.
Водата е жадна
като очите късащи
други очи.
Недостигната Цялост.
На ръба на пропасти -
високи
и ниски
твърде силно се взря...
Пропадна.
Бавна мравка по околни
пътеки върви
с душата на рамо.
* Г.Сеферис
© Божидар Пангелов All rights reserved.