Jun 22, 2011, 12:11 PM

Ти можеш 

  Poetry » Other
556 0 1

На Ваня Панова (alexgrau)

С пожелание за успешен полет :-)

 

 

Здравей, непозната приятелко,

все още търсиш ли път

към себе си, към свободата,

към щастието, смеха?

 

Ако ти липсва куражът

да можеш да вдигнеш глава,

недей и за миг се отчайва!

Излей във стих свойта душа!

 

Бесней! Крещи! Нагрубявай!

Изкарай си целия яд!

Плачи! Трепери! Обвинявай!

Извади наяве своя Ад!

 

Когато приключиш стиха си,

седни и го прочети!

Открий себе си в римите!

Болката, която си ти.

 

Тогава захвърли страховете си!

И вдигни смело глава!

Имай вяра, кураж! И бори се

за жадуваната ти свобода!

 

Ти можеш да бъдеш щастлива.

От сърце ти желая това.

Поеми дъх и приготви се!

За полет разтваряй крила!

© Мануела Бъчварова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мила Мануела! Остави ме без дъх!Никой, никога не е правил такъв жест за мен.Благодаря ти!Думите ти в стихът са за мен, като балсам за душата ми.Куражът и силата ти ми дават крила.Чувствам се, като птица свободна!
Random works
: ??:??