Nov 13, 2007, 2:50 PM

Ти помниш ли 

  Poetry » Love
908 0 26
Ти помниш ли как капеха листата
в онази свежа утрин жълтокоса?
Във буен ритъм тупкаха сърцата
кaто жаравата на нестинарка боса.
                
А помниш ли как птиците ни пяха,
когато ги изпращахме на юг
и слънчев лъч безспир им ръкомаха
за сбогом. Не!  Ще ги очаква тук.
                      
И ние ще се върнем пак напролет.
Ще слушаме тревите как растат.
Птиците в простора ще се гонят,
горски животинки ще пасат!
..........................
Пак те милвам, а ти се усмихваш
и притихват в небето звездите.
С нежен полъх южняшки поникват
там, където се смеят очите!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??