Jun 22, 2012, 1:14 PM

Ти си само вятър 

  Poetry » Other
986 0 23

Сега разбрах, че ти си само вятър!

Минор от неизвестна партитура!

Пиеса, изиграна във театър

без публика, сценарий, режисура...

Вода в поточе, търсеща морето!

Самотна птица, литнала към ято,

зареяно високо във небето...

И се замислям...  Уж си само вятър,

а (някак си) успя да ме отвееш -

макар стабилно стъпил на земята,

забил дълбоки корени във нея...

И ето ме – отнесен от вълната

на бурята, седя и нижа рими -

заспал вулкан с опушен, черен кратер...

Но вече те наричам с ново име -

разбрах, че ти си... ти си само вятър!

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??