Feb 4, 2014, 9:58 PM

Ти съществуваш 

  Poetry » Love
545 0 3


Тебе чаках животи, влизах в разни тела,
изкушен бях от чар и усмивки красиви.
Скитник бях по неволя във слепи сърца.
Уморих се да вярвам в любови фалшиви.

Търсех те във очите на всяка жена,
но се блъсках във маски на мили светици...
Утолявах им устните, пиех плътта
и усещах как в тях се вселяват мръсници.

Виждах майките в тях, раждаха грехове,
бяха силни и слаби – робини на чувства
и царици с корони от огън и лед,
и пелин до горчиво - опиващо вкусен.

Не разбирах защо се страхуват така,
щом поглеждах аз скришом към някоя друга,
моят страх беше в дъх как да се преродя -
тленността е най-тъжната мъжка заблуда.

И не знаех защо съм във тази душа,
ала Бог ми показа, че ти съществуваш
и със риск за последен път аз да сгреша -
ще обичам светица, мръсница ще любя.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??